Klara av kaoset

swedenDenna månad blir det ett kanske lite kortare inlägg än vad ni är vana vid att läsa, eller jag är van vid att skriva. Det är väldigt mycket på gång i mitt liv just nu, och jag tänkte att ni nog skulle förlåta mig, speciellt eftersom att det kommer ett ganska stort projekt nästa månad (och lite förarbete som ni ska kunna se på mina sociala medier innan det blir verklighet).

Jag har inte snackat om det här mycket tidigare, för jag var säker på att det hela skulle falla ihop varannan minut de senaste månaderna, men nu kan jag äntligen se ljuset vid tunnelns slut och kan säga: jag har köpt en lägenhet! Folk säger ofta att det är en väldig stressig tid i ens liv, men jag visste inte hur sant det var. Jag har knappt kunnat tänka på något annat sedan juni, och det är minst fyra månader sen jag har fått en hel natts sömn. Men den krångliga och frustrerande process verkar snart vara över, och jag ska äntligen ha ett ställe som är helt mitt eget. Jag ser mest fram emot att ha en hel bokhylla att dekorera och organisera mina språkböcker i (jag insåg inte innan jag började packa hur många jag faktiskt hade), och förhoppningsvis ha skapa en mysig hörna med ljus, lätt tillgång till min kaffemaskin och en bekväm stol där jag kan sitta och förhoppningsvis börja skriva igen. Jag har känt mig inspirerad då och då men jag har inte haft ett bra tillfälle att fullfölja de projekt som jag har påbörjat men aldrig hunnit avsluta.

08048293-7B14-4A54-AFF5-AF4B1E5976D8Men hörni, vänner. Ni känner mig oftast bättre än jag känner mig själv. Ni vet säkert att jag har hunnit smyglära lite. Min hjärna vill inte låta mig koppla av helt utan lite språklärande… jag har börjat läsa den första Harry Potter-boken på italienska («Harry Potter e la pietra filosofale») och tänkt väldigt mycket på ryska och västfrisiska, så det är kanske något som kan hända. Kanske. Jag lovar ingenting just nu, utan kommer fokusera ännu mer (när jag har lite extra tid) på italienska under månaden som kommer, för det kommer vara väldigt viktigt i november. Ni får bara vänta och se varför.

Som alltid vill jag tacka er för att ni läser, och jag hoppas att ni är peppade inför överraskningen i november! De som har följt med på denna bloggen i flera år vet säkert redan vad den är, men det finns ganska många nya här som kanske inte vet vad den kommer bli. Ni kan hänga med mig som alltid på Twitter och Instagram (@sprakskatan på båda) och vi hörs som vanligt nästa månad. Tack för att ni läser, ta hand om er själva och jag hoppas att era nära och kära mår så bra som möjligt i dessa kaotiska tider.

– J.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s