En bra början

Puffon_Re-Size_Multi_National_SWEIbland kan det vara svårt att börja om. Om man har använt så mycket tid på ett projekt, så kan det kännas som man bara har slösat bort sin tid när det är dags för att gå vidare till ett nytt. Som ni kanske redan vet, har jag skrivit en blogg i nästan tre år nu – men det fanns något inom mig som tyckte att det var dags at börja om, och om man ska börja om på riktigt, finns det väl ingen bättre tid att göra det än nyårsdagen, eller hur?

Då jag började blogga var det mest bokrecensioner, och eftersom jag läser väldigt segt var de ganska få och sällsynta. Sen slutade jag att skriva bokrecensioner och skrev om saker som var viktiga för mig; mest på engelska, men också på svenska, danska och isländska. Och det är det jag försöker göra med den här bloggen, men jag hoppas att det kommer bli en större blandning av språken jag skriver på, och att det blir flera ämnen än bara språk och lingvistik.

Hemligheten till att lära ett nytt språk är ju övning – och även om jag vet att min skrivning på svenska och andra språk är inte lika bra som på engelska, blir man ju inte bättre utan att försöka och göra misstag. Ni som har svenska som modersmål ser säkert grammatiska fel, och jag vill gärna att ni ska kunna rätta mig – i kommentarfältet eller via e-post (du hittar flera olika sätt att kontakta mig om du klickar ‘om mig’ ovanpå). Det här är ju förstås bara ett av många olika sätt som jag försöker använda de språken jag försöker lära mig.

Så vad kan ni förvänta er att hitta här? Förhoppningsvis så blir det ett nytt inlägg på den första dagen av varje månad. Inläggen kan vara om precis vad som helst, på vilket språk som helst. I en perfekt värld hade jag skrivit saker som fick er till att vilja diskutera i kommentarfältet, och det vore så skönt att kunna hjälpa folk som lär sig de språken jag skriver på vid att ge dem något att läsa, för att öva deras kunskaper på det viset. Det målet ligger kanske långt i framtiden, men det gäller att drömma stort.

Vi hörs den 1. februari, då. Hoppas ni har en lugn januari, och att era nyårslöften är uppnåeliga!

– J.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s